El CLAM prescindeix de Sant Fruitós de Bages per “evitar que el creixement se’n vagi de les mans”

0
81

El Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya, el CLAM, NO comptarà amb Sant Fruitós de Bages com a seu en l’edició d’aquest any. Fa dues edicions, aquest poble es va convertir en seu fixa juntament amb Manresa i la original, Navarcles. Per part de l’Ajuntament, asseguren que la notícia els ha vingut de sorpresa. 

Diuen que han rebut l’anunci amb incredulitat i han qualificat de poc coherents les explicacions que els han donat des de l’organització del festival. Segons el govern municipal, el CLAM els ha dit que vol tornar als orígens i donar més pes a Navarcles, però mantenint la seu potent als cinemes Bages Centre de Manresa. És una versió que coicincideix amb la del president de l’associació que gestiona el festival, Jesús Fernández:

 

Ara bé, la diferència és que des de l’Ajuntament es mostren molestos per aquesta decisió, que asseguren que no entenen i, mentrestant, des del CLAM deixen clar que la trobada va ser cordial i, segons Fernández, des del govern es van mostrar “molt comprensius” amb aquesta qüestió. 

Bé és cert, però, que la segona edició del CLAM a Sant Fruitós va venir acompanyada d’una reducció important del pressupost per part de l’Ajuntament, passant dels 20.000 als 8.000 eruos per manca de participació. 

Sigui com sigui, des de l’associació organitzadora subratllen el gir de 180 graus que ha experimentat el festival pel que fa a reconeixement i creixement i que no podien deixar que se’ls n’anés de les mans: 

“No podem deixar que el creixement ens aboqui al desastre”

 

L’última edició el CLAM va aplegar més de 13.000 persones i aquesta setmana s’ha sabut que dos dels films estrenats al Bages han estat guardonats amb un premi Òscar: Anatomía de una caída, amb el millor guió original i, d’altra banda, 20 dies a Mariúpol, amb el millor documental

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here