El Palau Firal de Manresa acull aquesta tarda la segona sessió participativa sobre el futur de l’Agulla

0
244

Després de l’èxit de la primera sessió participativa sobre el futur de l’Agulla, el Palau Firal de Manresa acull avui la segona. Aquesta tractarà noves temàtiques relatives a mobilitat, territori i paisatge i usos i activitats.

L’acte arrencarà a les sis de la tarda i també es podrà seguir a través d’un streaming de Zoom. Estarà presidit pels regidors d’urbanisme de Manresa i Sant Fruitós de Bages, David Aaron i David Uró. En aquest segona trobada es tractaran temes relatius a la mobilitat, una de les principals preocupacions del veïns i veïnes, però també altres aspectes relatius al territori, usos, activitats i paisatge. 

S’explicaran quines actuacions es contemplen al document que han realitzat els diferents òrgans de govern i tots aquests punts comptaran amb una ponència pròpia a càrrec d’un expert en la matèria.

Per exemple, Francesc Cañas Soler, d’ACC Assessors Ambientals de Catalunya, presentarà els principals trets recollits en aquest document pel que fa a territori i paisatge. Concretament, la seva intervenció se centrarà en la connectivitat amb l’entorn i les zones d’influència. Aquest és un tema especialment delicat per les dues carreteres que envolten l’Agulla. Una problemàtica que fins ara no s’ha pogut resoldre i on s’espera una solució adient.

La segona ponència del dia tindrà a veure amb els usos i les activitats, i anirà a càrrec de la Gemma Fernández, de la Direcció General d’Ordenació del Territori i Urbanisme. 

El darrer eix a tractar serà la mobilitat, de la mà d’Aleix Vigo, d’AIM Assessoria d’infraestructures i mobilitat.

Els organitzadors de la sessió esperen repetir l’èxit d’assistència i participació que es va produir a la primera trobada del passat 10 de novembre. Cal recordar, a més, que estan previstes unes passejades participatives per l’àmbit de l’Agulla pels propers dissabtes 20 i 27 de novembre. Per participar-hi cal inscriure’s a través del web de la Generalitat de Catalunya.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here