El Pla del Puig es prepara per un carnestoltes reivindicatiu

0
1182
  • Famílies de l’escola del Pla del Puig de Sant Fruitós de Bages es vestiran de constructors pel carnestoltes del 4 de març, per tal de reivindicar l’edificació de l’escola. El centre educatiu es va implantar en mòduls de manera provisional el 2007 i 10 anys més tard, segueix en les mateixes condicions.

L’AMPA de l’escola és la que coordina la comparsa, que de moment ja té 92 persones inscrites i esperen que en siguin més. A més, han creat una cançó especial pel dia. La Ivet Estrada, va tenir la idea. Ella i la Gemma Sensada, membres de l’AMPA, ens fan cinc cèntims de com tenen pensat que funcioni la comparsa.

Mestres i alumnes s’han adaptat i s’han fet seves les ‘casetes’ com ells anomenen els mòduls. Fa anys que es queixen que el pati se’ls inunda (per això van fer una passera per quan plogués), les aules són petites o que han acabat pagant una part del WiFi entre el Departament d’Ensenyament i l’AMPA. Gemma Sensada, afegeix que és una reivindicació pels 191 alumnes que hi ha al Pla del Puig.

L’alcalde, Joan Carles Batanés i la regidora d’ensenyament de Sant Fruitós, Mònica Cruz, es van reunir amb el Director General de Centres Públics, Lluís Baulenas, i el Director de Serveis Territorials d’Ensenyament a la Catalunya Central, Antoni Massegú, per tal de peticionar que el Govern posi els recursos necessaris per ubicar l’escola Pla del Puig en un edifici definitiu.

El del Pla del Puig és un dels 86 centres a Catalunya que espera perquè s’edifiqui tot sencer. Amb això volem dir que a Catalunya hi ha 1.010 mòduls prefabricats, no d’escoles en mòduls, ja que hi pot haver escoles que tinguin un mòdul que sigui la biblioteca, o el gimnàs, però no la resta de l’edifici. Al Bages, hi ha 2 centres més completament en mòduls.

Segons ha informat el Departament d’Ensenyament, el que determina l’edificació definitiva d’una escola depèn de la prioritat, la disponibilitat pressupostària, el solar i el creixement o decreixement demogràfic. Pel que fa a la de Sant Fruitós, hi juga a favor que la natalitat sembla que va en augment i que ja té un terreny on aniria l’edifici de totxo. L’alcalde i la regidoria d’ensenyament tenen previst reunir-se de nou al juny amb el Director General de Centres Públics i el Director de Serveis Territorials d’Ensenyament a la Catalunya Central.

Imatge cedida per l’AMPA del Pla del Puig.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here