El Ple de Sant Fruitós aprova millorar el salari de la brigada municipal

0
217
El ple ordinari del mes de gener.
El ple ordinari del mes de gener.

Sant Fruitós de Bages va aprovar ahir en el primer ple de l’any una millora salarial de la brigada municipal i eliminar la plaça de vicesecretari d’habilitació nacional.

Una demanda de millora salarial de les guàrdies del cos de la brigada municipal ha donat els seus fruits. Després de diferents meses de negociació i reunions sindicals, finalment el ple d’ahir va donar llum verda la millora econòmica d’aquest servei de guàrdia que té lloc durant el cap de setmana. Concretament s’ha gairebé doblat el cost d’aquest servei, que passa de 60 € a 100 €. 

David Uró, regidor d’urbanisme i hisenda, explica en què consisteixen aquestes guàrdies

Tot i estar a favor d’aquesta mesura, el grup municipal a l’opocisió, Gent Fent Poble hi va votar en contra argumentant que hi ha un informe d’intervenció desfavorable.

Xavier Racero és regidor de Gent Fent Poble.

Un altre dels punts importants del ple, que es va aprovar per unanimitat, va ser l’extinció de la plaça de Vicesecretari com a funcionari d’habilitació social. Després de la jubilació de la persona que ocupava la plaça, l’Ajuntament ha repartit les tasques i per tant s’ha decidit suprimir aquesta plaça.

Cristina Múrcia és regidora d’atenció a les persones.

Tot plegat en una sessió on Esquerra Republicana de Catalunya va entrar dues mocions: una, donant suport al model educatiu que hi ha al país i contra la sentència del 25% del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Laia Feliu, regidora de cultura i festes, exposa els principals motius de la moció.

L’altra moció que ha programat Esquerra és en defensa del cànon de residus a Catalunya. Aquesta moció va ser aprovada pels grups que formen part de l’equip de govern i l’abstenció de l’oposició, que critica l’actual model d’aquest cànon.

Xavier Racero, de Gent Fent poble explica els motius de l’abstenció

El ple es va allargar gairebé 3 hores i no hi va haver cap prec ni pregunta previst per part de cap grup polític.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here