El Ple de Sant Fruitós aprova per unanimitat una moció contra els macrocamps solars

0
142
El ple ordinari del mes de setembre.
El ple ordinari del mes de setembre.

Govern i oposició de Sant Fruitós van coincidir ahir al Ple municipal en la necessitat de controlar els macroprojectes de camps solars. A la moció presentada reclamaven que la Generalitat tingui en compte els municipis afectats.

Des que es va presentar el projecte d’instal·lació de diferents camps de plaques fotovoltaiques al Bages, alguns municipis, entre els quals hi ha Sant Fruitós, no hi van estar gens d’acord, o si més no, van demanar que es consideressin els plans que hi havia per a col·locar-los. Durant el ple d’ahir, la regidora de Veïnatge, Convivència i serveis públics, Cristina Murcia, va abordar aquest tema.

Cristina Murcia parla sobre la moció

A més de l’alcaldia, l’oposició tampoc està conforme amb aquest projecte, ja que suposaria col·locar més de 150 hectàrees de plaques solars, una xifra que, diuen, és desproporcionada. Joan Carles Batanés, cap de l’oposició també va valorar unes altres qüestions al respecte.

Joan Carles Batanés valora l’aprovació de la moció

D’altra banda, el regidor de Promoció Econòmica, Felip Echarri, va seguir la línia dels seus companys i va remarcar que tot i parlar d’energies sostenibles, el model no ho és.

Echarri va denunciar que amb aquests grans camps de plaques fotovoltaiques es perdrien molts terrenys per a l’agricultura

Un altre dels punts importants del ple va ser el de l’aprovació de la modificació en la forma de gestió del servei públic del cementiri municipal. Després que a l’anterior ple s’aprovés la desvinculació amb l’empresa que portava el cementiri, i que per tant, aquest passés a ser gestionat pel municipi, ahir es va ratificar aquesta modificació.

Felip Echarri analitza la situació del cementiri

Tot i compartir el model d’autogestió del cementiri, el grup municipal de Gent Fent Poble va mostrar-se descontent amb el govern local, i va retreure alguns aspectes del projecte a l’alcaldia.

Un altre dels punts del dia va ser la modificació dels pressupostos municipals. El Ple va aprovar que enguany Sant Fruitós no faci l’aportació de vuit mil euros al consorci de l’agulla. Aquests diners es destinaran a col·locar càmeres de seguretat i sensors d’incendis en edificis municipals, i en cobrir despeses de la comissió d’habitatges.

Xavier Racero, de Gent Fent Poble, va mostrar la seva disconformitat amb aquesta proposta

Tot i la seva contrarietat, Gent Fent Poble es va abstenir a la votació de la proposta. 

Finalment, no hi va haver cap torn de precs i preguntes.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here