El primer Premi Lluís Espinal, aquest divendres

0
151

Sant Fruitós de Bages celebra la primera edició del premi Lluís Espinal de periodisme i denúncia social. Els guanyadors es donaran a conèixer avui a les 7 de la tarda.

El jurat de la primera edició del premi Lluís Espinal de periodisme social i denuncia ja ha emès el seu veredicte d’entre els diferents treballs presentats en les categories professional i juvenil.

Aquesta primera edició del certamen periodístic ha comptat amb un jurat format per professionals del món del periodisme, de l’àmbit educatiu i membres de la comissió Lluís Espinal.

En el veredicte s’han tingut en compte la qualitat periodística i narrativa dels treballs presentats, l’esforç en la investigació pròpia amb pluralitat i contrast de fonts, el tractament contextualitzat i la sensibilització social, l’enfocament original, l’ús d’una terminologia que reflecteixi la realitat incidint en el respecte a la dignitat de les persones i l’impacte social aconseguit amb la divulgació del treball.

El premi de la categoria professional està dotat amb un import de 2.000€ i el treball en categoria juvenil, amb 500€.

Durant l’acte d’entrega de guardons, que comptarà amb la presència de la Cònsol de Bolívia i el Cònsol General de Bolívia a Barcelona, el periodista, escriptor i director del Memorial Democràtic, Vicenç Villatoro, oferirà una conferència on parlarà sobre la veritat en la societat de la informació.

L’acte d’entrega de premis se celebrarà avui a les 7 de la tarda al Teatre Casal Cultural i per assistir-hi cal descarregar-se prèviament una invitació des del web de l’Ajuntament.

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages i la comissió Lluís Espinal han impulsat la primera edició d’aquests guardons per tal de potenciar el sentit crític del periodisme i la defensa dels valors socials i de denúncia de situacions de vulneració de drets fonamentals. La previsió és que aquests premis es convoquin de forma bianual.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here