El provocador Abel Azcona exposarà la seva obra a Sant Fruitós

0
942

La inauguració es farà el proper dijous 4 d’octubre a la Biblioteca Municipal i es podrà visitar fins al 28 d’octubre.

L’artista i “performer” Abel Azcona (Pamplona, 1988) portarà a Sant Fruitós de Bages una retrospectiva de més de cent peces de l’autor que s’exposaran a la Biblioteca Municipal i en diferents establiments del municipi (Hotel la Sagrera, Foto Isidre, Nou Celler, La Cuina del Bosquet, Mas Perruquers, etcètera). Sota el nom d’Íntim i personal, Azcona reuneix des de les primeres peces realitzades fa més de deu anys fins a les més actuals.

Fins al moment, únicament les ciutats de Bogotà i Nova York a més de la ciutat natal de l’artista, Pamplona, han presentat una retrospectiva amb més de cent peces d’Abel Azcona. Un artista transgressor, reconegut internacionalment, elegit l’any 2015 per The Guardian, al Regne Unit com el millor artista de l’any 2015 a nivell internacional. Des de l’Ajuntament asseguren que “el poble de Sant Fruitós, on l’artista resideix des de l’any 2016, dedica aquesta mostra com benvinguda i acostament a l’obra d’Azcona”.

La seva obra

Les primeres obres biogràfiques vinculades a l’experiència vital de l’artista reflexionen entorn a l’abús, el maltractament i l’abandonament. La pràctica i exploració artística multidisciplinària d’Abel Azcona, considerada altament autobiogràfica, indaga en temàtiques al voltant dels drets humans, les injustícies socials, el gènere i diverses qüestions com el feminisme, la sexualitat i la pornografia, les desigualtats, el terrorisme o la religió. El seu treball es manifesta en una varietat de mitjans que inclouen vídeo, instal·lació, escultura, pintura, escriptura i performance art, amb les que explora una obra clarament política, vinculada a la seva experiència vital, marcada per l’abandonament, l’abús i el maltractament infantil, la malaltia mental i la prostitució.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here