Els gegants agafen el protagonisme a Sant Fruitós de Bages el dia del patró del poble

0
1462
Els Geganters i grallers de Sant Fruitós de Bages. Fotografia: Marc Vila
Els Geganters i grallers de Sant Fruitós de Bages. Fotografia: Marc Vila

Sant Fruitós de Bages continua celebrant la Festa Major d’Hivern. Dissabte i diumenge es van celebrar bona part dels actes programats. Aquest dilluns és el dia del patró del poble, Sant Fruitós, i es fan diverses activitats. Com una missa solemne, ball de gegants a la plaça de l’església i la Festa dels Gegantons al Nexe.

En el marc de la Festa Major d’Hivern de Sant Fruitós de Bages, Bruno Oro va omplir totes les localitats del Teatre Casal Cultural, 154, amb la seva obra de teatre ‘Immortal’. L’esmorzar d’entitats va reunir a una vuitantena de persones al Nexe-Espai de Cultura diumenge.

Xavier Racero, regidor de Cultura de l’Aj. de Sant Fruitós de Bages, ho ha explicat a Ona Bages. “El balanç de la Festa Major d’Hivern és molt positiu, amb el teatre de Bruno Oro vam exhaurir les entrades, estava tot ple. A l’esmorzar d’entitats van assistir una vuitantena de persones, es va homenatjar una entitat més que centenària, com és la Cooperativa La Agrícola que fa 125 anys.

Avui dilluns, és el torn dels Geganters i grallers de Sant Fruitós de Bages, que ballen a la plaça de l’Església. El gegant Sala i la geganta Ricardis són l’emblema del gegants santfruitosencs, que també disposen dels gegantons Isarn, Aigó, Angelet i Botafoc. Àngel Berengueras és el president dels Geganters i grallers de Sant Fruitós de Bages. “És un acte de tota la vida des de que hi ha els gegants, que ja fa 20 anys. En la diada de la Festa Major d’Hivern, quan s’acaba l’ofici solemne, es fan uns quatre balls a la plaça de l’Església i avui ens toca la cobla Lluïsos de Taradell, enlloc dels grallers”.

Els dos gegants de Sant Fruitós destaquen per la seva mida. El gegant Sala pesa 72 kg i medeix 4,15 metres a peu pla i 4,70 metres a les espatlles del geganter. La geganta Ricardis pesa 52 kg i té una alçada de 3,95 metres a peu pla. Fins les 6 de la tarda al Nexe-Espai de Cultura es celebra la Festa dels Gegantons dirigida a nens d’entre 3 a 12 anys.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here