Els judicis pendents entre l’Ajuntament i l’empresa que organitza l’Ultra Trail encenen la polèmica al ple del març

0
72

L’Ultra Trail Barcelona, que el cap de setmana que ve se celebrarà per primera vegada a Sant Fruitós, es converteix en el tema més polèmic del ple ordinari del més de marc de l’Ajuntament del poble. Això seguit del festival CLAM i la seva decisió de prescindir del poble bagenc per a aquesta edició, que segueix donant cua entre els regidors. 

Els dos temes penjaven del mateix punt, que era una modificació de pressupost per dos motius: d’una banda, per crear una partida nova de 15.000 euros per acollir aquesta cursa, l’Ultra Trail i, de l’altra, per anunciar que els diners previstos pel festival CLAM es destinaran ara a un film creat per un santfruitosenc. El primer tema, però, va portar molta cua. Va ser la regidora de SOM Sant Fruitós, Xus Domene, qui va començar posant de manifest que l’Ajuntament té pendent un procediment judicial amb l’empresa organitzadora, Oci Esport, i va qüestionar l’ètica dels negocis amb ells: 

 

Però això no va ser tot, perquè la cap d’ERC, Àdria Mazcuñán, també va qüestionar l’esdeveniment per motius ambientals i de sequera: 

“No sé si és el millor pels boscos de casa nostra que vingui aquesta gentada corrent-hi”

 

I com va respondre el govern? Va passar força per sobre la qüestió judicial i es va mantenir amb la importància de rebre un esdeveniment esportiu com aquest pel poble. Ho va dir la regidora de turisme i hisenda, Carme Cruz

 

Pel que fa al CLAM, els grups a l’oposició van criticar un cop més la manera com l’Ajuntament va anunciar que el festival no comptaria més amb ells. Consideren que la nota de premsa era incendiària i amb una connotació d’atac a la organització del festival i, en el cas d’ERC, seguien insinuan una manca d’interès per part del govern municipal en aquest esdeveniment. Una qüestió que el regidor de cultura, Xevi Racero, va respondre amb claredat assegurant que la decisió no ha estat econòmica sinó interna i organitzativa: 

 

El punt va quedar aprovat, tot i que amb els vots en contra dels dos partits més crítics amb aquestes qüestions. 

Més punts

Al ple es van aprovar altres temes, com ara la candidatura de Joan Descals i Esquius perquè pugui optar a la Creu de Sant Jordi aquest any. 

Sí, és un artista i polític català de 91 anys que va néixer a Sant Fruitós de Bages tot i que ha fet pràcticament tota la seva vida al Vendrell. Ara es fa aquesta petició, ja que han de ser entitats o ajuntaments qui presentin les candidatures perquè es tinguin en compte. Altres temes que es van tractar ahir van ser els passos definitius per poder dotar de més activitat els polígons del poble, entre d’altres qüestions.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here