Els visons americans amenacen els galliners de Sant Fruitós de Bages

0
173

Els visons americans són una amenaça real. Així ho denuncien alguns veïns de Sant Fruitós de Bages, que demanen solucions per frenar aquesta problemàtica. 

És un escenari que preocupa a diferents persones del municipi, i així ho han manifestat a Regió 7. Asseguren que en les darreres setmanes aquesta espècie està atacant els seus horts i parcel·les. Ja han matat diferents gallines i fins i tot, també han atacat un gos, que degut a les ferides va haver de ser sacrificat. 

Alguns veïns com Joan Quintana xifra en nou les gallines que han matat aquests animals, i fins i tot un gall que tenia en un cobert. Tot plegat va succeir, diu, en només dos dies. Segons Quintana, el visó s’escapoleix entre els reixats i tendals i “només les mata, els hi talla el coll i no hi deixa ni una gota de sang”. 

La situació és força similar pel que fa als propietaris d’horts a la zona, que han vist diferents visons passejar per la zona durant nit i dia i que ja s’han carregat part del seu aviram. 

Aquesta espècie pertany als mustèlids d’Amèrica del Nord, tot i que fa temps que volten pels rius i afluents de la Catalunya Central. Es tracta d’una espècie no autòctona invasora que amenaça vàries espècies protegides i és una seriosa amenaça per a la conservació del visó europeu.

Amb tot, els Agents Rurals ja han anunciat que prendran mesures per frenar aquesta escalada d’atacs. Algunes d’elles podrien ser unes caixes trampa per evitar que l’animal entri en contacte amb gossos o sobretot gallines, i a més puguin ser capturats.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here