Escoles de Sant Fruitós viuran un cap de setmana festiu per l’1-O

0
418
A Pineda, al local social de l’Associació de Veïns (col·legi electoral), també s’hi estant organitzant activitats.

En poques hores i mitjançant xarxes socials, principalment per Whastapp, famílies i mestres de les escoles Monsenyor Gibert i Pla de Puig i veïns de Sant Fruitós de Bages, s’han sumat a la crida feta per Escoles Obertes www.escolesobertes.eu per tal de garantir l’obertura dels col·legis electorals el dia 1-O oferint un cap de setmana festiu, ple d’activitats fins a la matinada de diumenge.

Sota el nom “La Música ens uneix” a l’escola Monsenyor Gibert i “La Festa de la Cultura i l’Educació a l’escola Pla el Puig s’hi han organitzat un munt d’activitats que van des de tallers de pintura, de dibuix, de cistelleria, de castellers i un taller per construir el símbol de la Pau.

També està previst que durant tot el dia hi hagi un Mercat de segona mà i Jocs de taula i de cucanya, jornades esportives com bàsquet, futbol, voleibol… I jocs de nit quan es faci fosc.

Divendres a la nit hi haurà un sopar a base d’ous, o sigui que tothom ha de portar una menja on l’ingredient principal siguin els ous.

Es pot consultar totes les activitats als cartells adjunts:

Manifest complet de la plataforma Escoles Obertes

L’educació és un dels pilars bàsics de la democràcia i les escoles són el punt de trobada d’aquests valors que ens fan forts com a societat. Per això, davant la vulneració de drets fonamentals culminada amb l’intent de l’estat espanyol de precintar tots els recintes escolars, accions contràries al model educatiu que dia a dia defensem, des de la comunitat educativa no podem restar impassibles.

Volem fer un pas endavant en la defensa del referèndum del dia 1 d’octubre fent allò que cada dia fem: obrir els nostres centres i treballar per la diversitat, la inclusió, la llibertat, la tolerància, el respecte i la democràcia. Ens comprometem a fer possible que el pròxim diumenge la jornada es desenvolupi amb tota normalitat i tots els catalans puguin anar al seu col·legi electoral a expressar lliurement la seva opinió (sigui quina sigui) en una urna.

I per això, fem una crida a mestres, pares, mares, familiars, ex alumnes, treballadors, però també veïnes i veïns, i ciutadania en general, per tal que ens ajudin en la tasca de garantir la llibertat d’expressió, avui incomprensiblement amenaçada; i organitzar, escola a escola, centre de votació a centre de votació cues de gent per tal de garantir que tothom pugui votar.

La mobilització de tota la ciutadania farà que l’1 d’octubre esdevingui una gran victòria cívica i col·lectiva, per això animem a tothom a col·laborar en la difusió del referèndum que l’Estat prohibeix i persegueix.

Si fem pinya i caminem amb pas ferm, cap de les traves i amenaces de l’estat ens podrà aturar. Amb Il·lusió, esperança i un immens somriure, la democràcia és invencible. Obrim les escoles!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here