La Festa Major de Sant Fruitós acull amb èxit la 1a edició del Concurs de Percussió Cor de Catalunya

0
420

La Festa Major d’Estiu de Sant Fruitós de Bages va acollir dissabte el primer concurs de percussió Cor de Catalunya amb 10 batukades i Batukada Shangó com a gran amfitriona i impulsora de la trobada. SolRe Percussió va coorganitzar la cercavila i el concurs, que van omplir de ritme el poble des de la tarda fins ben entrada la nit.

Podeu veure l’entrada espectacular que Shangó va fer a la pista del Bosquet al facebook de l’Àrea de Cultura.

Els guanyadors del concurs van ser els gironins Bloc Quilombo, que va rebre 500 € i el grup va decidir donar el 60% de l’import, 300 euros, al Projecte ‪‎Lupresti‬ en col·laboració amb la Fundació Vicenç Ferrer. Lupresti és una iniciativa que utilitza la música per a treballar la comunicació, integració i autoestima de tots els col·lectius, especialment els nens i les nenes. Actualment s’està treballant amb un projecte per a un conjunt de nens i joves cecs de l’Índia.

El segon premi va ser per Drum Beat de Vilanova i la Geltrú, valorat en 300 € i el tercer de 150 € per Drums d’Esplugues, d’Esplugues de Llobregat. New Drummers del Masnou es va emportar el premi especial honorífic per la motivació i l’esforç mostrats amb el seu treball. També van venir Diabolus Musicae de Pineda de Mar, Kukupraksde l’Alcover, Kanaloa de Viladecans, Vilatukades de Sant Joan de Vilatorrada, Kastukats de Castellbisbal i Pim Pam Dale Maraca Arbeca.

El director de SolRe Percussió, Uri Soler, fa una valoració de la primera trobada i concurs de percussionistes a Sant Fruitós de Bages.

El jurat estava format per Daniel Aguilera, percussionista de diversos grups com Batukats De L’ Ala o Percussió de Casablanca, Daniel Sanchez, director de Batubaroa, Jose Miguel Garcia, responsable de Batukomas i actualment de Tukantú Batucada, Gerard Floriach, percussionista des de ben petit en nombrosos grups i professor de batucada de SolRe Percussió, Sandra Rubiralta, ser jurat del concurs “Tu si que vales” i la capitana de les animadores del Bàsquet Manresa. La Sandra, a més, és titulada per la Royal Academy of Dancing i dirigeix la seva pròpia Escola de Dansa Pas a Dos.

Imatge: Agustí Masana

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here