L’Ajuntament de Sant Fruitós i la Fundació Blanquerna acorden un estudi sobre les relacions entre els problemes auditius i cognitius en la gent gran

0
358

Sant Fruitós de Bages col·laborarà amb un projecte de la Fundació Blanquerna relacionat amb els problemes auditius i cognitius en la gent gran.

Aquest estudi es farà amb persones majors de 65 anys residents al municipi i que presentin problemes auditius. El grup de recerca DISQUAVI, de la Facultat de Psicologia, Educació i Ciències de l’Esport de la Fundació Blanquerna els inclourà en el seu macroestudi que van encetar ara fa dos anys amb diferents poblacions de tot Catalunya. Ho fan a través d’entrevistes i exploracions a diferents col·lectius d’edat.

La seva idea és demostrar si el fet que a partir dels 75 anys, gairebé un 50% de la població pateix problemes auditius i sovint no se’n fa una detecció precoç, ni un seguiment acurat, el que pot comportar que aquest fet acabi derivant cap a altres problemàtiques cognitives i de relacions socials.

L’estudi consisteix en la realització d’una exploració auditiva i cognitiva per tal de, per una banda, detectar si hi ha dificultats d’audició, i, per l’altra, veure si aquesta mancança condiciona la capacitat de les persones en la seva intel·ligència social: copsar la ironia o ser conscients dels enganys, entre altres aspectes.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here