L’Ajuntament de Sant Fruitós regala planters d’albergínia blanca per recuperar-ne cultiu

0
67

L’Ajuntament de Sant Fruitós regala planters d’albergínia blanca per recuperar-ne cultiu. Es tracta d’una hortalissa autòctona del Bages i que s’ha anat perdent en els últims anys.

Des de fa quatre anys, el consistori va impulsar la recuperació del cultiu de l’albergínia blanca. Avui al mercat municipal del Cobert de la Màquina del Batre i demà al mercat de Torroella de Baix, es repartiran diversos planters d’albergínies de manera gratuita.

L’Enric Casasayas, un dels productors d’aquesta albergínia, ens informa de com és el producte.

L’albergínia blanca, que va ser introduïda des de Turquia, és típica de la comarca del Bages i històricament ha estat un producte molt consumit i utilitzat a les llars de la comarca. Per tal de reimpulsar aquest producte, aquest matí des de les 10 fins a les 12 es regalarà un planter d’albergínia blanca al mercat municipal del Cobert de la Màquina del Batre a tothom que disposi un hort i que estigui interessant en plantar aquesta hortalissa. I es farà el mateix demà al mercat de Torroella de Baix.

L’Enric Casasayas ens explica la importància de conservar productes típics de la terra.

Les persones interessades podran recollir el planter de manera gratuïta havent-lo reservat prèviament al 938789702 o al correu electrònic que s’ha habilitat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here