L’escola Pla del Puig reescriu la llegenda de Sant Jordi i la fa més divertida i menys violenta

0
427

Un dels elements imprescindibles de Sant Jordi i una de les primeres coses que s’aprenen a l’escola en relació a aquesta festa és la seva llegenda. La que tots coneixem explica que un drac que té a tota una població atemoritzada i que per mantenir-lo content, cada dia li donen un animal per menjar. Però quan ja no queden animals, el rei decideix que es farà amb persones, per sorteig… a l’atzar. El problema arriba quan la primera persona que li toca anar a parar al ventre del drac és la princesa, la filla del rei. Tot s’arregla amb l’arribada d’un cavaller, que amb la sang del drac que mata, en surt una rosa i so feliços per sempre amb la princesa.

Doncs bé, a l’escola Pla del Puig, han decidit reformular aquesta llegenda i fer-la no tan macabra. Han estat els alumnes de primer de primària, que entre tots ells s’han inventat una nova història que compleixi amb uns altres tipus de valors.

En primer lloc, els habitants no són d’una població, sinó d’un càmping amb jacuzzi, moltes piscines, una sala de jocs i moltes boles de gelat. Dins del bosc hi havia un drac que treia foc per tot arreu i el procediment és el mateix: entregar cada dia un animal diferent fins que li toca a la princesa. El canvi de guió el trobem quan la princesa arriba al bosc, amb el drac. 

 

Tot plegat mentre el poble plorava la pèrdua de la princesa. En aquesta nova història també hi apareix, evidentment, Sant Jordi. Però les coses no li van tan bé com a la història original. 

 

Aquesta història té més sorpreses, que es podran escoltar a l’emissió de l’infoescoles de ràdio sant fruitós el dissabte que ve a les 12 del migdia. Les mestres asseguraven que activitats així potenciaven la creativitat dels més petits, els ajudava a aprendre a llegir d’una forma més divertida i, també, els mostrava que no totes les històries que ens expliquen han de tenir components temerosos i acabar sempre amb un príncep i una princesa enamorats. 

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí