L’escultura ‘Endavant’ de Ramon Oms ja llueix al pati de la Biblioteca Municipal de Sant Fruitós de Bages

0
845
Escultura 'Endavant de Ramon Casas, donació de MACSA a l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages
Escultura 'Endavant de Ramon Casas, donació de MACSA a l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages

El pati de la Biblioteca Municipal de Sant Fruitós disposa d’una nova atracció, l’escultura ‘Endavant’ de Ramon Oms. La peça d’art es trobava al hall de l’edifici de Caixa Manresa al polígon de Santa Anna i va ser una donació de MACSA ID, a l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages quan l’empresa va adquirir les antigues instal·lacions.

L’escultura de l’artista manresà, Ramon Oms, ja es pot veure a la zona exterior de la biblioteca de Sant Fruitós. ‘Endavant’ representa un mascaró de proa de vaixell amb la figura d’una dona i les muntanyes de Montserrat de fons sobre figures humanes. Les grans dimensions d’aquesta escultura han comportat la necessitat de buscar un espai adequat per la seva ubicació i l’emplaçament d’un mur de formigó per al seu suport.

L’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés ha explicat a Ona Bages que el trasllat de l’escultura es va fer efectiu amb un carretó elevador i es va transportar dalt d’una camioneta. “Ens sembla que està bé, que una escultura que estava d’alguna forma amagada en un edifici privat, doncs ara pugui estar a la vista de tothom a la biblioteca municipal, i posant-la així, al jardí, doncs dignifiques el pati de la biblioteca”.

Pel trasllat, s’ha comptat amb la col·laboració del propi artista manresà, Ramon Oms i també de tècnics municipals, per tal d’assolir la millor ubicació possible. Ara, l’escultura llueix de nou a l’abast de tots els ciutadans, al pati de la biblioteca municipal santfruitosenca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here