Món Sant Benet presenta la nova proposta cultural i lúdica per a les nits d’estiu de divendres i dissabte

0
870
Marga Viza i Eudald Tomasa al claustre del Monestir de Sant Benet. Fotografia: Ona Bages (Marc Vila)

Es tracta d’un recorregut sensorial anomenat ‘L’ànima romàntica de Món Sant Benet, que comptarà amb la intervenció de joves músics

Aquest recorregut sensorial és la nova proposta de la Fundació Catalunya La Pedrera. La iniciativa, que comença aquest divendres, es va presentar ahir als mitjans de la mà de Marga Viza i Eudald Tomasa. 

El Monestir de Sant Benet vol aprofitar la seva estètica romànica i romàntica per oferir una oferta cultural i lúdica de cara als vespres d’estiu dels divendres i els dissabtes. ‘L’ànima romàntica de Món Sant Benet’ és un recorregut sensorial per diferents espais del monestir amb la col·laboració de joves músics, tal com explica Marga Viza, directora de l’Àrea de Cultura de la Fundacio Catalunya La Pedrera. “Tindrem intèrprets de corda, tindrem violí, violoncel i viola. A diferents indrets del Monestir, tindrem aquesta música en viu que bàsicament tocaran peces de Beethoven i de Schubert”.

Per la seva banda Eudald Tomasa,  director de serveis personals de la fundació, va parlar del recorregut com una experiència d’art integral, un concepte de Wagner. “És una experiència d’art integral, per això la pintura de Caspar David Friedrich, de Turner,… són pintors romàntics molt importants en l’història de l’art, els veurem incrustats a les parets, combinats amb música i amb arquitectura”. Aquest divendres es farà la primera sessió del recorregut, que sempre tindrà lloc a les 10 del vespre (fins el 7 de setembre) i que té un cost de 20 euros. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here