Pares i mares, professors i alumnes es formen a Sant Fruitós contra l’abús sexual infantil

0
158

Les escoles de Sant Fruitós de Bages han començat a rebre formacions per prevenir abusos sexuals en infants. La sessió es repetirà el 27 de març i va dirigida a les persones adultes dels centres, tant professors com equip no docent. Els dies 28 i 29 de març també es faran formacions adreçades als alumnes de 6è de primària.

En aquest cas, es treballarà a partir de diferents dinàmiques que simulin situacions quotidianes per tal que detectin on són els límits i aprenguin a identificar situacions abusives i a saber a qui poden demanar ajuda.

L’entitat encarregada de fer aquestes xerrades és La Fundació Vicki Bernadet, que treballa en l’abordatge de l’abús sexual infantil que té lloc en l’àmbit familiar o l’entorn de confiança dels infants i adolescents. Segons el Consell d’Europa, entre el 10 i el 20% dels infants pateixen abusos sexuals durant la seva infància.

A l’escola i a casa

Durant la sessió les persones participants reben eines per a la detecció de l’abús infantil, per saber com abordar-ho i per conèixer els protocols a seguir. A banda de l’escola, la llar és un espai imprescindible pels infants. Per això també s’ha programat un taller dirigit a pares, mares, avis, àvies o tutors, on es donaran eines per a la prevenció i la detecció de l’abús sexual infantil.

Aquesta proposta es realitzarà el dijous 23 de març, a les 6 de la tarda al Nexe – Espai de Cultura. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here