“Presentar-me per Hereu és la millor decisió que he pres”

0
548

En Bernat Bernabeu i la Laia Medalla són els actuals Hereu i Pubilla de Navarcles i 1r Fadrí i 1a Dama de la Catalunya Central. Els dos coincideixen: s’hi van presentar “per culpa d’en Marc Grau” però li estan molt agraïts. I en Marc, anterior Hereu de Navarcles, ho havia vist de petit i li havia cridat l’atenció. “Jo quan sigui gran vull ser hereu”, diu en Marc. I així va ser, i ara assegura que ha estat “la millor decisió” de la seva vida.

Com ells, són molts els joves que potser en un primer moment no s’haurien presentat per representar la figura de la Pubilla i l’Hereu però que un cop coneixen a fons aquesta tradició no volen que s’acabi. I és que durant l’any de vigència, els representants que surten escollits tenen la oportunitat d’anar als municipis que celebren la festa juntament amb els seus companys.

Així es creen vincles entre els joves d’arreu de Catalunya i fan amistats que, molts cops, s’allarguen molts anys. I un cop s’acaba la vigència tenen la oportunitat de ser delegats del pubillatge o de seguir acompanyant els nous representants allà on vagin. “El pubillatge és bo perquè és efímer i si fos etern perdria la seva gràcia”, assegura en Marc que ara fa de delegat a Navarcles.

Escolteu l’entrevista sencera:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here