Punt i final a una Festa Major per recordar després de virus i incendis

0
227

Sant Fruitós de Bages ha donat el punt i final a la primera Festa Major en condicions totalment normals des de la pandèmia. Quan la majoria de pobles de Catalunya ja podien celebrar les festes sense restriccions, a Sant Fruitós de Bages van arribar els incendis que van arribar fins a dins de les cases de molts veïns del barri de Les Brucardes. Això va impedir que la Festa Major es visqués amb normalitat. Per exemple, no es va poder celebrar l’esperat piromusical, que es recuperava al poble després de molts anys sense fer-se.

Aquest any, però, la Festa Major d’Hivern s’ha celebrat amb més ganes que mai i de la mà d’un dels grups més aclamats pel públic català: Doctor Prats.

El grup terrassenc va penjar el cartell de complet en un espectacle on els protagonsites van ser els joves de tota la comarca del Bages. La regidora de cultura i festes, Laia Feliu, explicava en una entrevista a la ràdio de Sant Friutós, la importància de crear xarxa i estima per les tradicions i les festes des que els infants son petits.

“Els xics ho han de viure des de sempre per estimar el poble i les seves tradicions”

En aquest sentit, la Festa Major d’hivern de Sant Fruitós de Bages també ha servit per potenciar el municipi i donar a conèixer racons del mateix que fins i tot per als seus ciutadans son desconeguts. Ho han fet a través dels Fruitons, uns éssers màgics que estan amagats en diversos punts del poble i que descobriran històries insòlites a través d’un joc tipus gimcana.

La finca d’Alfred Figueras

Una altra novetat que ha anat de la mà d’aquesta celebració ha estat la inauguració de la Finca d’Alfred Figueras, un nou espai verd de 10.000 metres quadrats.

Es tractarà d’un parc semi urbà. Això vol dir que no és una zona verda d’esbarjo com els que es troben en zones urbanes, sinó que té unes característiques de paisatge i biodiversitat diferents. El regidor de Planejament Urbanístic de l’Ajuntament de Sant Fruitós, David Uró, n’explica les característiques.

La finca té la singularitat que no s’ha alterat mai. Per tant, manté el seu estat original i, a més, té uns valors naturals especials. Per exemple, els murs de pedra seca que s’han rehabilitat. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here