Quantes espècies de papallones té Sant Fruitós de Bages? El municipi inaugura el nou jardí per insectes pol·linitzadors

0
184

El jardí de papallones ja és una realitat a Sant Fruitós de Bages. Està entre el nou parc de Can Figueras i el parc del Bosquet. Va ser una de les propostes guanyadores dels pressupostos participatius de l’any passat, que va presentar  l’entitat ecologista Som natura Pla de Bages. Els seus objectius principals són sensibilitzar la ciutadania sobre la importància dels insectes pol·linitzadors.

Les papallones son els més coneguts i aquest projecte busca fomentar la seva cura i observació. És per això que hi ha instal·lats per tot el parc uns codis QR que permetran fer una visita pel jardí molt més vivencial i ampliar la informació sobre els hàbitats, les plantes i les papallones.

Aquesta nova instal·lació està composta per tres espais delimitats que simulen tres hàbitats diferents: un espai arbustiu, un altre herbaci i un últim que simula el prat mediterrani. A cada espai, hi ha unes espècies determinades, característiques de cadascun d’ells. Totes elles, però, autòctones del Pla de Bages. També s’hi han incorporat elements naturals com ara pedres i troncs amb l’objectiu d’afavorir la reproducció d’altres insectes pol·linitzadors. 

Aquest diumenge a les 12 del migdia es farà la presentació oficial amb una visita guiada. Aquesta proposta també ha comptat amb la participació dels nens i nenes de cicle mitjà i cicle superior de les escoles del municipi, qui han participat en un concurs de creació del logotip del jardí.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here