Sant Fruitós canvia de sistema de gestió de les lleres fluvials

0
268

Sant Fruitós de Bages deixarà de talar els canyissars i canviarà de model de manteniment de les lleres fluvials.

L’Ajuntament de Sant Fruitós ha decidit implementar un nou sistema  que deixarà enrere les tales del canyissar i passarà a arrencar les plantes invasores des de l’arrel i a sembrar llavors d’espècies de ribera que frenarà la reproducció del canyissar. A més, també es retiraran sediments que redueixin la capacitat del desguàs.

L’objectiu d’aquest canvi és assolir un bon estat de neteja i conservació de l’àrea durant més temps i també estalviar diners a l’hora d’acondicionar la zona.

Els treballs es realitzaran durant quatre setmanes al torrent de les Feixes del Torrent Bo i del Riu d’Or, a més del tram final del torrent de Torroella a la desembocadura cap al riu Llobregat. Des de l’Ajuntament apunten que gràcies a aquesta feina també es podrà resoldre els problemes que es causen a la carretera N-141 C i al barri de Torroella de Baix quan es produeixen jonades de pluja intensa.

Aquestes obres tindran un cost de més de 80.000 euros que s’assumeixen gràcies a una subvenció que l’Agència Catalana de l’Aigua va aprovar a petició del consistori.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here