Sant Fruitós celebra avui el seu Ple Ordinari del mes d’abril

0
150
El ple ordinari del mes de novembre.
El ple ordinari del mes de novembre.

Aquest dijous, Sant Fruitós de Bages celebra el seu Ple Ordinari del mes d’abril. El punt estrella serà la rescissió del contracte de Vigincost, l’empresa que havia de construir el nou tanatori. El tema, però, ha entrat com a sobrevingut i ha generat tensió entre govern i oposició.

La Comissió Jurídica Assessora ha donat la raó a l’Ajuntament de Sant Fruitós pel que fa a la resolució del contracte amb Vigincost per la construcció del tanatori, entre altres tasques. Es tracta d’un punt sobrevingut, ja que fins dimarts a la tarda no es va rebre la notificació per part d’aquest organisme al qual va recórrer el consistori després del recurs presentat per la constructora. L’alcaldessa Àdria Mazcuñán s’ha mostrat aquest dictamen. 

Àdria Mazcuñán, alcaldessa de Sant Fruitós, celebra la resolució de la Comissió Jurídica Assessora

A priori, Vigincost havia de fer-se càrrec del manteniment del cementiri i de la construcció d’un nou tanatori i un nou crematori. El contracte es va signar durant la legislatura anterior, amb Gent Fent Poble i Joan Carles Batanés al poder. L’ara cap de l’oposició valora també la forma amb què s’ha notificat la resolució.

Joan Carles Batanés (Gent Fent Poble) valora el sobrevingut de l’Ajuntament

D’altra banda, al Ple també es discutiran altres temes, com ara la modificació de la comissió per a la recuperació econòmica i social per la covid. Aquesta idea contemplava la participació de diferents sectors de la ciutadania, però segons el consistori, no ha estat prou funcional i aquest fet ha provocat que alguns dels membres hagin perdut l’interès. 

L’alcaldessa Àdria Mazcuñán explica quins canvis han proposat per resucitar el projecte.

L’alcaldessa Àdria Mazcuñán comenta els canvis proposats per a la comissió per a la recuperació econòmica i social per la covid

A més, les comissions passaran a fer-se el tercer dijous de cada mes a les set de la tarda, amb la idea que els assistents ho puguin conciliar millor amb les seves tasques personals.

Per últim, el Ple també tractarà altres temes com ara les licitacions aprovades al mes de març, en una sessió que com a novetat es podrà seguir a través d’un nou canal que l’Ajuntament ha habilitat a YouTube. Aquest porta el nom de Plens Ajuntament i es pot trobar a les xarxes socials del govern municipal.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here