Sant Fruitós de Bages instal·la dos nous sistemes sonors per a persones invidents

0
155

Aquesta setmana, l’Ajuntament Sant Fruitós de Bages ha reforçat dos nous semàfors del poble amb un sistema sonor per orientar les persones invidents.

En total, ja són vuit els punts semafòrics del poble amb aquest reforçament sonor anomenat Passblue. Aquest sistema s’activa a través del Bluetooth del mòbil o bé a través de un comandament a distància específic. En qualsevol cas, és un dispositiu automatitzat que avisa el vianant si el semàfor està en verd o vermell amb un so. També hi ha altres avisos que notifiquen si el semàfor en verd està a punt de passar a vermell.

La majoria d’aquests semàfors, però, estan situats a la carretera de Vic, ja que és la principal artèria del municipi. En total, els vuit semàfors estan repartits als números 45 i 47, 69, 95, 117, 36, 1 i 3 de la carretera de Vic. També al tram on aquest vial fa cantonada amb l’avinguda Jaume I. I per últim, precisament aquesta avinguda també en té un altre al seu número 8.

La iniciativa ha estat impulsada pel mateix Ajuntament de Sant Fruitós amb la idea de fer més accessible i segur el poble per a persones invidents.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here