Sant Fruitós de Bages rebrà una subvenció de la Generalitat en matèria de Protecció Civil

0
459

Tornen les subvencions de la Generalitat per potenciar el voluntariat de Protecció Civil. Sant Fruitós de Bages ha sigut un dels municipis escollits.

El Govern ha reactivat aquest 2022 aquesta línia d’ajuts destinada a cobrir el voluntariat de Protecció Civil de diversos municipis de Catalunya. En total, es destinaran 77.000 euros per una vintena de pobles i ciutats que es veuran beneficiats d’aquestes subvencions. Cadascuna d’aquestes localitats tindrà un topall de 5.000 euros. 

Els diners aniran directament per finançar la compra de material per habilitar centres d’acollida de persones en casos d’emergència o necessitat extrema, com poden ser els accidents, incendis o temporals. En aquest sentit, Sant Fruitós, i la resta de pobles escollits, adquiriran equips d’il·luminació autònoma, grups electrògens, llits de campanya o megafonia.

Sant Fruitós de Bages ha sigut un dels triats d’entre les desenes de candidats que hi va haver, però també altres municipis de la Catalunya Central rebran aquest ajut; seran, concretament, Sant Vicenç de Castellet, Castellbell i el Vilar i Puig-reig.

El Govern ha decidit rescatar aquestes subvencions que feia més de 10 anys que no es donaven. La intenció és assegurar que els municipis de Catalunya estiguin ben coberts davant de situacions d’emergència. En aquest sentit, el departament d’Interior ja ha avançat que es preveuen més convocatòries de cara al futur. 

No totes les localitats que van presentar la sol·licitud, però, han comptat amb el vistiplau de la Generalitat. Es demanava que els aspirants tinguessin ja una Associació de Voluntariat de Protecció Civil inscrita al registre especial de la Direcció General de Protecció Civil i que disposessin del Document Únic de Protecció Civil Municipal aprovat, homologat i vigent.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here