Sant Fruitós té més a prop que mai la nova rotonda del Polígon de Santa Anna, 10 anys després

0
75

Just després de passar per Moià, la consellera Capella va fer parada a Sant Fruitós de Bages. Allà, va repetir el mateix: reunir-se amb el govern municipal i signar un conveni, en aquest cas, per poder construir l’esperada rotonda al carrer Sakura del Polígon de Santa Anna. 

És un projecte del que se’n comença a parlar al 2015, però que es va allargant i queda apagat amb la pandèmia pel mig. Ara, s’ha reprès i s’ha arribat aquest acord pel qual el projecte es farà (de fet, justament ahir es va licitar), i pel qual l’Ajuntament en pagarà el 50% i la Generalitat assumirà l’altra meitat. Ara bé, no arribarà fins l’any 2025. 

Aquesta rotonda és important per la comarca, més enllà del municipi. En aquest polígon hi ha l’empresa més gran del Bages, la Denso, que és també la que genera més mobilitat. Per tant, aquesta rotonda dotarà la via de més seguretat, no només pels treballadors del polígon, sinó també, per exemple, pels habitants de Santpedor que passen dia rere dia per aquesta part del municipi. L’alcalde, Joan Carles Batanés, es mostrava ahir orgullós de l’acord.

 

Per la seva banda, Ester Capella va recordar que aquests convenis, com el de Moià, serveixen per donar més oxigen a zones molt concorregudes de pobles petits. En el cas del carrer Sakura de Sant Fruitós, s’ha calculat que hi passen uns 1.000 vehicles cada dia, entre ells molts camions. Això fa que el risc de sinistralitat sigui més alt i que cal aplicar mesures com l’actual per reduir-la. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here