Sant Fruitós triplica els seus casos de covid en només una setmana

0
132

Fort repunt de nous positius coronavirus a Sant Fruitós de Bages, que multipliquen per tres els de la setmana anterior.

Concretament, del 13 al 20 de novembre s’han registrat 26 nous positius, una xifra que triplica la registrada la setmana anterior, del 4 al 11 de novembre, que va ser de només 8 nous positius. A més, en els últims 7 dies s’han diagnosticat 27 nous casos per PCR.

La situació és especialment preocupant perquè tot això confirma la tendència a l’alça de nous contagis que s’han incrementat considerablement les últimes setmanes.

Pel que fa als indicadors també han augmentat de forma significativa. Per exemple el risc de rebrot s’ha quadruplicat i se situa ara en els 1022 punts, respecte els 251 de la setmana anterior.

Si ens fixem en la velocitat de propagació, aquesta s’ha disparat fins als 2,65 punts. Recordem que el llindar que estableix l’OMS és d’1 i es considera que l’epidèmia creix si se supera aquest valor.

Pel que fa a la mitjana d’edat dels nous positius també ha augmentat i se situa ara als 38 anys, respecte els gairebé 36 de la setmana anterior.

També es confirma la tendència a l’alça de la pandèmia a les escoles Monsenyor Gibert, Pla del Puig, Gerbert d’Aurillac, Paidos i Oliveres ja que en els últims 10 dies s’hi han detectat 18 nous positius. Tot i que no hi ha cap grup confinat, sí que s’han hagut de confinar 49 persones més respecte el 18 de novembre, amb un total ara mateix de 55 persones confinades.

Des de l’inici de la pandèmia, a Sant Fruitós de Bages s’han detectat 1256 casos. Tot això ve en consonància amb els indicadors al Bages, on el risc de rebrot ha passat dels 221 punts als 365 en només set dies.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here