Voluntaris de Protecció Civil de Sant Fruitós recullen el diploma de superació del curs bàsic de l’ISPC

0
2184

REDACCIÓ | ISPC

Raul Hernandez Salo, Jordi Correro Peguero i Oriol benet Pesquero formen part dels 269 voluntaris que han superat la formació de la 7a i 8a promoció del curs bàsic de voluntaris de protecció civil i de la 2a edició del curs de tècnics municipals responsables de Voluntaris de Protecció Civil.

La seu l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) a Mollet del Vallès va acollir aquest dissabte al matí l’acte d’entrega dels diplomes acreditatius als alumnes de la 7a i 8a promoció dels cursos bàsics de voluntaris de protecció civil 2016-2017 i de la 2a edició del curs per a tècnics municipals responsables de Voluntaris de Protecció Civil.

Jordi Villacampa, exjugador de bàsquet i voluntari de Proactiva Open Arms | ISPC

L’acte va estar presidit per la la directora de l’ISPC, Annabel Marcos i també va comptar amb la presència del director general de Protecció Civil de la Generalitat, Joan Delort, el cap de l’Escola de Bombers i Protecció Civil de Catalunya, el subdirector general de Coordinació i Gestió d’Emergències de Protecció Civil i la subdirectora general de Programes en Protecció Civil. L’esportista Jordi Villacampa, que recentment ha participat en operacions de salvament amb l’ONG Proactiva OpenArms, va oferir una xerrada sobre la importància dels valors del voluntariat.

El Raul i el Jordi van poder recollir personalment el diploma mentre que l’Oriol, que no va poder-hi assistir per motius personals. Els tres formen part d’un total de 269 alumnes de 98 municipis que han superat la formació. D’aquests, 255 han superat el curs bàsic de voluntaris de protecció civil, 34 d’ells a 10 municipis de la Catalunya Central: Cercs, Consell comarcal del Berguedà, Masquefa, Navarcles, Òdena, Sant Fruitós de Bages, Sant Joan de Vilatorrada, Taradell, Vic i Vilanova del Camí.

D’esquerra a dreta: Jordi Correro, Jordi Villacampa i Raul Hernandez.

El temari del curs, de 70 hores (50 virtuals i 20 presencials), inclou formació sobre la Protecció Civil a Catalunya, la protecció civil municipal i el voluntariat, principals actuacions i valors dels voluntaris incloent el suport als cossos d’emergències i l’atenció al ciutadà.

L’objectiu és formar el voluntari perquè pugui desenvolupar tant les tasques operatives que li són pròpies com les de sensibilització a la població en els diferents riscos a Catalunya. Pel que fa a les actuacions operatives, se’ls habilita per:

  • Tasques logístiques prioritàries com ara la gestió de centres d’acollida i atenció a la població afectada.
  • Informació a la població en situació de risc.
  • Vigilància de zones de risc, trasllat i acompanyament de la població fora de les zones de risc.
  • Gestió del voluntariat ocasional.
  • Col·laboració en els dispositius de recerca de persones perdudes o desaparegudes.
  • Tasques de rehabilitació.

També es formen en accions preventives en dispositius de risc i en tasques de suport a la resta de cossos d’emergència, sobretot a través del coneixement de les competències de Protecció Civil de la Generalitat i dels diferents cossos especialitzats com Bombers, Mossos d’Esquadra i policies locals, SEM, Agents Rurals i en el coneixement de les altres organitzacions voluntàries que participen en les emergències (Creu Roja i ADF entre altres).

A Sant Fruitós de Bages els voluntaris de protecció civil han col·laborat en actes i esdeveniment com: els Benet Games, la Festa de l’Arròs, la Marxa del Terme… i l’incendi de principis d’estiu a Sant Fruitós.

El voluntariat de Protecció Civil, una realitat en creixement

Actualment a Catalunya hi ha 126 associacions i 1.502 voluntaris al Registre especial de Protecció Civil del Departament d’Interior, i 10 associacions més fent els tràmits de registre. 

Les últimes AVPC inscrites aquest any 2017 a més de la de Sant Fruitós de Bages són: Besalú, Sant Vicenç dels Horts, Castellví de Rosanes, Roda de Berà, Montcada i Reixach, Ulldecona i Torrelles de Llobregat.

Fotografia capçalera: Raul Hernandez  i Jordi Correro al sortir de l’acte. | AVPC. de Sant Fruitós

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here