Albert Cànovas ha tret la nota més alta de les PAU a Sant Fruitós

0
562

L’alumne de l’Institut Gerbert d’Aurillac de Sant Fruitós de Bages, Albert Cànovas, ha tret un 13’77 sobre 14 a les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) d’aquest any. Una nota que li ha permès entrar a la carrera que volia estudiar: “Enginyeria en Vehicles Aeroespacials”, a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) que es troba al campus de Terrassa.

L’Albert és de Navarcles i té 17 anys. Ha estudiat el Batxibac a Sant Fruitós i ha tret un 9’93. El Batxibac és el Batxillerat francès que es cursa en alguns instituts de Catalunya i que és possible gràcies a un acord entre els governs de l’estat espanyol i el francès. Els alumnes que el cursen normalment fan més assignatures que la majoria per assolir el currículum francès i s’examinen del BAC. El BAC pondera sobre 10 punts i les PAU, la selectivitat catalana, sobre 14. Per això, alguns dels estudiants del Batxibac es presentaran a les específiques de les PAU per tal de pujar nota, ponderar sobre els 14 punts i entrar a una universitat del país. Aquest ha estat el cas de l’Albert, que de la prova francesa va treure un 8’75. Per pujar nota, doncs, va presentar-se a les proves de Física (amb un 9), Dibuix Tècnic (amb un 10) i Matemàtiques (amb un 8’5), que li han permès treure un 13’77 sobre 14.

Per aconseguir-ho, ens explica que no té una rutina marcada d’estudi. De fet, assegura que sovint fa pauses per distreure’s i tornar-s’hi a posar. Aquesta és la seva fórmula de productivitat: intercalar l’estudi amb moments de desconnexió.

El consell que dona pels futurs estudiants de selectivitat és “portar al dia” el batxillerat:

Així, ha escollit Enginyeria en Vehicles Aeroespecials perquè sempre li ha cridat l’atenció tot aquest món. I de fet, és un grau que forma en diferents aspectes de l’aeronàutica -com pot ser el disseny, la fabricació, el manteniment, etc- però, sobretot, se centra en les aeronaus. Escolteu-lo:

És un noi que sempre li han agradat les enginyeries. Si no escollia aquesta, potser hauria triat una Enginyeria en Geoinformació i Geomàtica -que forma en l’ús de la geoinformació per a les aplicacions mòbils i el tractament de big data, smart cities, GPS, etcètera- també a la mateixa universitat.

Ara se li obra tot un món diferent, a la universitat. Ho encara amb optimisme:

Com ell, milers d’alumnes s’han examinat de les PAU i han sabut aquesta setmana si han entrat o no a la carrera que havien escollit. A partir d’ara se’ls obriran les portes de la universitat per formar-se d’allò que sempre han volgut.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí