Cap de colla de l’arròs: “He viscut la festa des que vaig néixer”

0
816

Unes 18 colles escalfen motors pel concurs de paelles, mentre la colla de l’arròs prepara des de fa dies les 3.200 racions pel diumenge a la festa de l’arròs de Sant Fruitós de Bages.

El reconvertit dinar dels pobres, serà el gran protagonista aquest cap de setmana amb 4 paelles més. A més, hi haurà el mercat d’entitats, el 42è concurs de pintura ràpida i un espectacle de carrer. Consulta les novetats aquí.

D’origen medieval, tot i que no tenim coneixement del seu naixement concret. En el s. XIX s’anomenava “La sopa de pobres” per tractar-se d’una menja més aquosa. No és fins a principis del s. XX que es fa referència a menjar o arròs dels pobles i els anys quaranta s’anomena la festa com a “Dia de l’Arròs” o “Arròs de Carnaval”. Al final dels anys cinquanta la denominació ja s’adapta popularment al nom que s’ha conservat fins als nostres dies: Festa de l’Arròs.

Hem parlat amb el cap de colla, Genís Noguera, que ens ha explicat com es preparen per cuinar per tantes persones i fins i tot ha bromejat sobre cuinar o no amb arròs bomba, seguint la broma de la vinyeta de Montpeità. També hem parlat amb Jaume Plans i Dani Giner, organitzadors del 7d’arros. Plans, a més, organitza el +KVi que enguany arriba a la 3a edició amb enòlegs de renom.

Festa de l’arròs, Sant Fruitós de Bages 2015. 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí