Comença el curs amb mòbils prohibits i els resultats acadèmics en el punt de mira

0
80

1.600.000 alumnes catalans comencen avui el curs entre infantil, primària i ESO. Els de Batxillerat i FP ho faran dijous. El curs 2024-25 arriba amb novetats. La més rellevant, l’aplicació del nou protocol per limitar o prohibir l’ús del mòbil a les aules. A primària estaran totalment prohibits, mentre que a secundària dependrà del què decideixi cada centre o cada professor. Aquest no serà l’únic canvi. N’hi ha d’altres com la posada en marxa d’alguns plans per revertir els mals resultats dels últims informes PISA. Tot plegat amb una nova consellera al capdavant d’Educació, després que el passat 12 d’agost el nou govern de Salvador Illa prometés el càrrec. Al lideratge d’Educació s’hi ha posat Esther Niubó, que haurà d’afrontar, un any més, les queixes i demandes dels sindicats.

 

 

Els representants d’alguns sindicats com ara l’AFFAC, USTEC o Professors de Secundària reclamen mesures com la gratuïtat real de l’escola pública, l’increments dels recursos fins arribar al 6% del PIB i la desburocratització de la feina, entre d’altres. Tot plegat, diuen, per dignificar la professió.

Amb el canvi de govern a la Generalitat i, per tant, l’arribada d’una cara nova a la conselleria d’Educació, els sindicats han aprofitat l’avinentesa per ampliar una mica més les seves demandes de cara als propers anys de legislatura. Niubó ja s’ha reunit amb els diversos sindicats, de qui ha destacat una voluntat de mà estesa amb el govern i ha assegurat que la millora dels resultats educatius són una de les seves prioritats principals. 

 

 

I un altre repte que haurà d’assumir és el del professorat. Aquest any, més de 18.000 docents s’han estabilitzat i ara s’ha de posar en marxa el  grup estable de substitucions, que és un nou sistema pel qual un docent podrà quedar-se tot el curs en un centre quan el nomenin per una substitució, sigui del període de temps que sigui. 

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí