Cultivar els valors del respecte i l’empatia a través de les classes de música

Joan Comaposada, professor de música de l'escola Montsenyor Gibert, utulitza el projecte Ukelele Ukelela

1
622

L’escola Monsenyor Gibert de Sant Fruitós de Bages té un professor de música especial. El Joan Comaposada va arribar a l’escola i no es va conformar en agafar un llibre de text i una flauta dolça, com és habitual en moltes escoles de primària. En canvi, va adoptar un projecte que es diu Ukelelé Ukelelá que, com bé diu el seu nom, es tracta d’ensenyar la música i els seus valors a través de l’Ukelele. 

Amb uns ukeleles cridaners de tots colors, aprenen un seguit de cançons des de la primera sessió. Ara bé, la feina del Joan no té com a objectiu principal que aprenguin a tocar l’instrument perfectament. Ni tan sols que l’aprenguin a tocar. Va molt més enllà. La seva fita principal és, doncs, que els infants aprenguin valors com el del respecte, la paciència, el control del propi cos i la sensibilitat. 

D’aquesta manera, les classes son tot un ritual. Els alumnes entren descalços a classe i amb l’obligació de fer-ho en fila i sense córrer per no fer soroll i entorpir l’ambient que des de l’inici crea Comaposada: I és que quan els infants entren, ell els acompanya amb música en directe amb el piano i la guitarra.

Abans de començar a tocar fan una activitat, per exemple, de consciència corporal o de paraules que tindrà relació amb la cançó que aprendran a tocar a continuació. Tot plegat, segons el professor, amb l’objectiu que la música sigui una experiència 100% sensorial.

L’escola Monsenyor Gibert de Sant Fuitós no és la única que du a terme aquest projecte, sinó que també ho fan en d’altres centres com Artés i Santpedor. 

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí