David Checa afronta la recta final de preparació pel Campionat del Món d’Endurance

0
757

PERE FLORES.- El pilot de Sant Fruitós de Bages David Checa i el seu equip Yamaha GMT 94 afronten ja la recta final de preparació de cara al Campionat del Món d’Endurance que començarà amb les 24 Hores de Le Mans els dies 9 i 10 d’Abril.

Checa, que es va proclamar Campió del món de l’especialitat els anys 2004 i 2014 afronta la temporada com un dels clars candidats a proclamar-se de nou Campió del Món i ho fa amb dos nous companys d’equip: el francès Louis Rossi i l’italià Nicolo Caneppa, expilot de MotoGP i Superbikes.

El fruitosenc i el seu equip es van proclamar sotscampions del món la passada temporada darrere del Suzuki Endurance Racing Team i pel davant del SRC Kawasaki. Aquestes tres formacions, juntament amb l’equip oficial Honda, són les favorites per aconseguir el títol juntament amb l’equip oficial Kawasaki.

Checa va estrenar la seva nova Yamaha M1 R amb motiu de la primera cita del Campionat francès de Superbikes que es va disputar a Le Mans el cap de setmana on es va classificar segon i quart respectivament a les dues mànegues disputades per situar-se segon a la classificació provisional del Campionat. La cursa de Le Mans va servir sobretot perquè el català comencés a habituar-se a la seva nova muntura.

El Campionat del Món d’Endurance o Resistència, comptarà, al marge de les 24 hores de Le Mans, amb les proves de les 12 Hores de Portimao, a Portugal, les 8 Hores de Suzuka al Japó i les 8 hores d’Orchesleben, a Alemanya.

Aquest és un any de canvis per al Campionat que començarà la pròxima temporada després d’Orchesleben i vol consolidar un calendari fet entre Setembre i Juliol per ocupar dates de l’hivern on l’oferta de competicions motociclistes no és tan àmplia. D’aquesta manera, el Bol d’Or de Paul Ricard que es disputarà els dies 17 i 18 de Setembre, seria la primera cursa de la temporada que es disputarà entre 2016 i 2017.