El Festival de Cinema Social CLAM s’expandeix a Manresa i la comarca

0
994

MARCEL TARAZONA.- La 14ena edició del ‘CLAM, Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya’ -que és com s’ha rebatejat enguany el ‘Festival Internacional de Cinema Solidari CLAM de Navarcles’-, arribarà al maig amb un gran rentat de cara i moltes novetats. La principal és l’expansió a tres noves seus: Manresa, un altre poble del Bages encara per concretar, i una plataforma digital. A destacar la incorporació de Manresa a l’engranatge del festival que serà un gran punt alternatiu d’interès al festival a part de Navarcles, que fins ara era seu única de l’esdeveniment. En concret, la Plana de l’Om serà el nou espai on el CLAM ramificarà part de la seva cartellera.

Així s’ha anunciat avui en roda de premsa al Centre Cultural del Casino de Manresa, on l’alcalde, Valentí Junyent, ha subratllat que aquest tipus de col·laboracions i mancomunacions entre municipis és el “camí per assolir més rellevància i ser més ambiciosos”.

 

L’alcalde de Navarcles, Llorenç Ferrer Alòs, destaca en els mateixos termes que el CLAM ha arribat ja al punt de maduració necessari per fer un pas endavant i expandir-se per arribar a més gent.

 

A part de Manresa, l’organització del CLAM preveu instaurar dues seus més. Una d’itinerant que seria cada any en un poble diferent de la Catalunya Central i que en l’edició d’enguany encara està per concretar, i una de virtual, a través de la plataforma Filmin, des de la qual es podrà veure una part de la programació del festival des de qualsevol lloc del món. Serafí Vallecillos, director del CLAM, ha explicat la necessitat d’ampliar les seus en base a l’evolució del propi festival i l’oportunitat d’ampliar el públic potencial.

 

La idea dels organitzadors és no repetir elements de la programació entre les diferents seus i mantenir Navarcles com la matriu del festival, realitzant allà els actes més destacats i simbòlics. Amb tot, l’expansió comportarà ampliar la programació i també la inversió econòmica, que es preveu gairebé duplicar, passant dels 30.000 euros aproximats d’edicions anteriors a prop de 60.000, que s’aconseguirien fruit de la col·laboració amb Manresa -que n’aportaria 20.000 més-, l’increment de l’aportació privada, i els ajuts públics que s’espera aconseguir de Generalitat i Diputació. Tot plegat ha de servir per potenciar un festival que en les últimes edicions ha rondat les 2.000 persones assistents, xifra que s’espera que augmenti en la propera edició d’aquesta primavera.

Però les seus no són la única novetat. El nom s’ha canviat, substituint la paraula “solidari” per “social” i “Navarcles” per “Catalunya”, amb la intenció d’ampliar mires i expressar-se de forma més universal. A més, tot i que l’estructura i seccions del festival no patiran grans canvis tot, en aquesta 14ena edició promet potenciar i dotar d’un espai específic a les produccions fetes a Catalunya, amb la qual cosa es vol potenciar el territori.

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí