El Museu de la vinya i el vi estrena avui una exposició dedicada als calendaris

0
609

Des d’aquesta tarda al Museu de la memòria de la vinya i el vi es pot visitar exposició molt especial, dedicada als calendaris. Aquesta estarà disponible durant moltes setmanes, fins el proper mes de febrer.

Aquesta mostra porta el nom de ‘Per no perdre el temps. Els calendaris tradicionals, des del món rural a la societat industrial’.

Norbert Tomàs, comissari de l’exposició, explica el motiu d’aquesta exposició.

El Museu busca mostrar les diferents tipologies de calendaris de tota la història, comptant també llunaris i almanac. La idea és visibilitzar que el temps s’ha mesurat de formes diferents durant els segles, però sempre ha tingut molta importància a totes les èpoques i cultures. 

Segons expliquen des del Museu, els calendaris van viure la seva edat d’or durant el segle XIX i a principis del XX, especialment a partir de la llei de llibertat d’impremta del 1856. Se’n publicaven una trentena de diferents, que en alguns casos superaven el milió d’exemplars cada any. De fet, pel seu preu econòmic, eren l’única publicació que es comprava a moltes llars, esdevenint uns grans difusors de coneixement i cultura.

Aquesta mostra, a més, estarà complementada per una conferència i un taller. La primera es farà el dijous 2 de desembre, a les 7 de la tarda, a la Biblioteca Municipal. Aquesta es diu “El calendari rural i la indústria catalana de mesurar el temps”, i serà a càrrec de Norbert Tomàs.

I una setmana més tard, el dissabte 11 de desembre, serà el torn del taller, adreçat per a tota la família. Aquest consistirà en personalitzar un calendari per l’any vinent, alhora que s’aprenen els fenòmens que afecten i modifiquen el pas del temps. En aquest cas, però, l’activitat es realitzarà al mateix Museu de la vinya i el vi.

Pel que fa a la resta de dies, el Museu de la vinya i el vi romandrà obert els dijous de cinc a set de la tarda, els dissabtes de deu del matí a dues del migdia i els diumenges d’onze del matí a una de la tarda.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí