El pilot de Sant Fruitós David Checa no va poder acabar les 24 Hores de Le Mans

0
650

PERE FLORES.- David Checa i els seus companys d’equip al Yamaha GMT94 Nicolo Caneppa i Louis Rossi sortien entre els favorits després d’haver-se classificat cinquens als entrenaments previs a la cursa.

Checa va ser l’encarregat de prendre la sortida i fer el primer relleu i quan va tornar a boxes per lliurar la seva Yamaha a Caneppa, l’havia situat a la tercera posició. L’italià va mantenir el tercer lloc, però Louis Rossi se’n va anar per terra i l’equip va perdre 15 minuts reparant la moto. Una nova caiguda del francès va fer perdre altres 20 minuts i 21 voltes enviant l’equip del fruitosenc al 47è lloc.

A mesura que avançava la nit, l’equip francès del pilot català recuperava posicions i a les cinc, Rossi va tornar a pujar a la Yamaha quan ja ocupaven el 17è lloc i estaven remuntant. Però el francès va tornar a caure, en aquesta ocasió de forma espectacular, la moto va quedar molt malmesa i tot i que l’equip va treballar de valent canviant un bon grapat de peces, quan el David va tornar a la pista va poder cobrir poc més d’un quilòmetre abans que la moto s’aturés definitivament a un quart de 7 del matí D’aquesta manera, l’equip Yamaha GMT94 es veia abocat a la retirada.

La cursa la va guanyar l’equip SRC Kawasaki acompanyat al podi per l’April Moto i l’FCC TSR Honda. Altres favorits com els equips oficials Suzuki i Honda, van tenir problemes que els van allunyar per la lluita pels llocs d’honor.

La segona prova del Campionat del Món d’Endurance es disputarà l’11 de Juny a Portugal; seran les 12 hores de Portimao.