Firdaous Naieb: “La solidaritat canvia si a qui s’ha d’ajudar és a Ucraïna o a Marroc”

0
228

Persones d’origen marroquí denuncien missatges d’odi a les xarxes socials arran del tràgic terratrèmol a Marràqueix, sobretot a través de les xarxes socials com ara Twitter. 

A Manresa, de fet, la comunitat islàmica i altres habitants de la capital del Bages s’han mobilitzat per poder fer arribar ajuda al país. Per fer-ho, van contactar amb l’ONG Islamic Relief, amb qui ja havien col·laborat amb el terratrèmol que va afectar Turquia i Síria el passat febrer. L’organització els va explicar que la millor manera d’ajudar era a través d’aportacions econòmiques. Així, amb menys d’una setmana les comunitats islàmiques han aconseguit recaptar uns 12.000 euros i tenen encara alguna porta oberta que els podria permetre incrementar aquesta quantitat.

A Sant Fruitós també s’està fent recollida de menjar, aliments i objectes que es faran arribar a les famílies afectades. Però hi ha moltes persones marroquines que viuen fora i que també estan patint les conseqüències a nivell emocional. Ho explica la regidora de Joventut, Firdaous Belouafi. 

“No estem bé, la família ens pot dir que no patim, però no sabem si creure-ho. Ens sentim culpables per ser aquí i no allà”.

 

Algunes d’aquestes persones evidencien la diferència pel que fa a la solidaritat entre el desastre humanitari d’Ucraïna i el desastre natural i també humanitari del Marroc. 

 

Malgrat això, la regidora també va agrair i reconèixer que hi està havent molta gent amb ganes d’ajudar.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí