El fruitosenc David Checa, campió del món de resistència

0
901

PERE FLORES.-

El pilot fruitosenc de motociclisme David Checa s’ha proclamat Campió del Món de Resistència, aquest diumenge, juntament amb el seu equip, el GMT94 Yamaha. La formació del David arribava a les 8 Hores de Suzuka ocupant la segona posició del Campionat a només un punt de l’equip oficial Suzuki tot i que la temporada de Checa i els seus companys d’equips ja havia estat excepcional fins aleshores perquè s’havien imposat a tres de les quatre proves del calendari mundialista. Van ser primers a les 24 Hores de Le Mans, les 8 Hores d’Orchersleben i les 8 Hores de Slovakiaring. Només la retirada al Bol d’Or, primera cursa del Campionat, els havia privat de plantejar l’ultima cursa de la temporada amb un avantatge important.

A Suzuka, el GMT94 Yamaha es va classificar 11è, però va ser segon dels equips que disputen habitualment el Campionat del Món mentre que la formació de Suzuki va ocupar la 18ena posició final. Cal tenir en compte que en aquesta cursa h participen molts equips japonesos especialistes en aquesta única cursa i que altres equips fan córrer pilots del Campionats del Món de Superbikes o Moto2 amb motos oficials.

El títol aconseguit diumenge pel David Checa, s’afegeix als que va sumar les temporades 2004 i 2014 i el consagra com a un dels millors pilots de la historia de la resistència mundial.