L’Ajuntament de Sant Fruitós impulsa un HUB de la cuina de l’arròs

0
467
Imatge de la festa de l'arròs. - FOTO: Ajuntament de Sant Fruitós
Imatge de la festa de l'arròs. - FOTO: Ajuntament de Sant Fruitós

L’Ajuntament de Sant Fruitós crea un HUB de la cuina de l’arròs. Es tracta d’un projecte que vol situar el municipi com a referent en la preparació gastronòmica d’aquest producte i el seu consum. Tot plegat és el resultat del projecte que va començar al 2018 quan es va fer un llibre per contextualitzar la festa de l’arròs al poble.

El llibre és un estudi de la Fundació Alícia amb la història de la relació entre Sant Fruitós i la cuina de l’arròs. La regidora de promoció econòmica, Carme Cruz, explica que el HUB neix perquè l’estudi no quedi en paper mullat.

La regidora de promoció econòmica, Carme Cruz

Aquest punt neuràlgic de la cuina de l’arròs aplegarà productors, distribuïdors, cuiners, restauradors i consumidors d’arròs. La primera acció que es farà des del HUB vol comptar amb tots els sectors per crear un consell de la cuina de l’arròs. Servirà per recollir iniciatives, noves idees i comunicar-les al poble per enfortir el vincle de Sant Fruitós amb aquest producte. En aquesta línia, Cruz apunta que és important la participació del sector de la població més jove de Sant Fruitós perquè assegurar el futur de la festa de l’arròs.

El projecte, a més, neix amb un segon objectiu inesperat: ajudar als restauradors a agafar noves idees per afrontar la crisi postcoronavirus.

Dins de la iniciativa, des de l’Ajuntament, van explicar la idea del HUB als productors d’arròs del Delta de l’Ebre i la van veure amb bons ulls.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí