L’habitatge torna a ser el protagonista d’un ple de més de 5 hores ple de retrets i discussions

0
221
Els membres del govern i la oposició al ple

Sant Fruitós de Bages es posa de límit l’any 2027 per posar remei al problema d’oferta d’habitatge que té actualment. Aquesta és una de les conclusions principals a les que es va arribar al ple ordinari d’ahir a la tarda.

Fa uns mesos que es va demanar la redacció d’un projecte per estudiar la situació i per veure de quina manera es pot solventar. De tota manera, el regidor d’urbanisme, David Uró, explica que el potencial per oferir més pisos és bo i que, per tant, el remei serà possible. Alguns dels problemes han estat, per exemple, que molts habitatges son vells i no tenen ascensor, que les rendes han baixat i el preu dels pisos al poble han pujat, entre d’altres. Per tot plegat, Uró destacava que l’objectiu, segons l’informe, és que en els propers 4 anys s’haurien d’habilitar una cinquantena d’habitatges municipals. Ell mateix explica com ho faran. 

David Uró

Una oposició crispada

L’oposició, que ja estava enfadada després de gairebé 4 hores d’enfrontaments amb el govern, va recriminar la que diu que és una manca de transparència i un excés d’errades del govern a l’hora d’aprovar plans d’aquest tipus. Joan Carles Batanés és el líder de Gent Fent Poble:

“Gràcies per no fer-nos partíceps de mesures importants pel poble”

 

Encara en matèria d’habitatge, també es va aprovar per unanimitat el reglament que permet, ara sí, la cessió de dos habitatges per a ciutadans joves a un preu assequible. 

Els membres de Gent Fent Poble
Els membres de Gent Fent Poble

Suspensió de llicències

Un altre dels punts més destacats del ple, sobretot pel que fa a les rèpliques de l’oposició, va ser la suspensió temporal de les llicències per edificar en dos àmbits del poble: el parc de la torre de Sant Martí i els Plans de Santa Anna i el Coll de l’Om.

Ho consideren com un pas més aviat tècnic per tenir temps per estudiar i evaluar de quina manera es poden millorar aquests espais sense comprometre el medi ambient abans que algú prengui la llicència i hi construeixi. L’oposició,  però, creu que hi ha altres fórmules, perquè la suspensió de llicències pot arribar a coartar drets. 

Nou capítol del cas de la residència

I finament, la residència el Lledoner torna a ser protagonista. En aquest cas, es reclama a l’empresa concessionària que ingressi uns diners per una sanció que ha fet el departament a l’Ajuntament per una falta molt greu detectada després d’una inspecció.

La multa ascendeix a més de 4.500 euros i la sanció té a veure amb les ràtios de professionals per avis a la residència. Com que la residència la gestiona una empresa externa, ara l’Ajuntament els reclama aquests diners. Segons la regidora d’Atenció a les persones, Cristina Múrcia, l’objectiu és vetllar pel bon funcionament de la residència i per la cura dels usuaris:

 

Tot plegat en un dels plens més llargs que s’han vist últimament, d’una durada de 5 hores i mitja. 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí