L’habitatge torna a ser el protagonista d’un ple de més de 5 hores ple de retrets i discussions

0
251
Els membres del govern i la oposició al ple

Sant Fruitós de Bages es posa de límit l’any 2027 per posar remei al problema d’oferta d’habitatge que té actualment. Aquesta és una de les conclusions principals a les que es va arribar al ple ordinari d’ahir a la tarda.

Fa uns mesos que es va demanar la redacció d’un projecte per estudiar la situació i per veure de quina manera es pot solventar. De tota manera, el regidor d’urbanisme, David Uró, explica que el potencial per oferir més pisos és bo i que, per tant, el remei serà possible. Alguns dels problemes han estat, per exemple, que molts habitatges son vells i no tenen ascensor, que les rendes han baixat i el preu dels pisos al poble han pujat, entre d’altres. Per tot plegat, Uró destacava que l’objectiu, segons l’informe, és que en els propers 4 anys s’haurien d’habilitar una cinquantena d’habitatges municipals. Ell mateix explica com ho faran. 

Reproductor d'àudio
David Uró

Una oposició crispada

L’oposició, que ja estava enfadada després de gairebé 4 hores d’enfrontaments amb el govern, va recriminar la que diu que és una manca de transparència i un excés d’errades del govern a l’hora d’aprovar plans d’aquest tipus. Joan Carles Batanés és el líder de Gent Fent Poble:

“Gràcies per no fer-nos partíceps de mesures importants pel poble”

Reproductor d'àudio

 

Encara en matèria d’habitatge, també es va aprovar per unanimitat el reglament que permet, ara sí, la cessió de dos habitatges per a ciutadans joves a un preu assequible. 

Els membres de Gent Fent Poble
Els membres de Gent Fent Poble

Suspensió de llicències

Un altre dels punts més destacats del ple, sobretot pel que fa a les rèpliques de l’oposició, va ser la suspensió temporal de les llicències per edificar en dos àmbits del poble: el parc de la torre de Sant Martí i els Plans de Santa Anna i el Coll de l’Om.

Ho consideren com un pas més aviat tècnic per tenir temps per estudiar i evaluar de quina manera es poden millorar aquests espais sense comprometre el medi ambient abans que algú prengui la llicència i hi construeixi. L’oposició,  però, creu que hi ha altres fórmules, perquè la suspensió de llicències pot arribar a coartar drets. 

Nou capítol del cas de la residència

I finament, la residència el Lledoner torna a ser protagonista. En aquest cas, es reclama a l’empresa concessionària que ingressi uns diners per una sanció que ha fet el departament a l’Ajuntament per una falta molt greu detectada després d’una inspecció.

La multa ascendeix a més de 4.500 euros i la sanció té a veure amb les ràtios de professionals per avis a la residència. Com que la residència la gestiona una empresa externa, ara l’Ajuntament els reclama aquests diners. Segons la regidora d’Atenció a les persones, Cristina Múrcia, l’objectiu és vetllar pel bon funcionament de la residència i per la cura dels usuaris:

Reproductor d'àudio

 

Tot plegat en un dels plens més llargs que s’han vist últimament, d’una durada de 5 hores i mitja. 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí