Ma Josep Rodríguez, infermera del CAP: “rentar-se les mans salva vides”

0
910

La sèpsia, la sida, la bronquitis, la tuberculosi, la meningitis, la diftèria, la pneumònia i l’hepatitis són algunes de les malalties infeccioses que protagonitzen la 26a edició de La Marató de TV3, que s’emet diumenge 17 de desembre. L’objectiu principal és conscienciar al públic que aquest grup de malalties causa una de cada tres morts a l’any al món i que, segons la CCMA, els experts vaticinen que “es convertiran en una greu epidèmia en la pròxima dècada”, i que “podrien arribar a causar 10 milions de morts el 2050”, més de les que provoca el càncer.

Sota aquesta premisa, la televisió pública dedica més de 15h de programa per buscar la solidaritat dels catalans i, així, poder destinar fons per a identficar nus antibiòtics capaços de combatre els bacteris resistents. Aquest és el principal problema al que ens enfrontem: l’ús excessiu i inadequat que hem fet dels antibiòtics ens ha fet resistents a ells. Davant d’això, es necessiten fons per a afavorir la investigació i trobar alternatives.

Però, a banda, què hi podem fer nosaltres?

És molt fàcil: “netejar-se les mans salva vides“. Així ho explica la infermera del CAP de Sant Fruitós de Bages de l’Equip d’Atenció Primària Navarcles – Sant Fruitós – Santpedor, Maria Josep Rodríguez, en una entrevista a Ràdio Sant Fruitós. La Maria Josep ens detalla tots els consells per prevenir aquestes patologies i també ens explica què són les malalties infeccioses, com es poden manifestar i què ens depara el futur. Escolteu l’entrevista sencera:

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí