Món Sant Benet acull el lliurament dels distintius Km0­Slow Food en un acte a la Fundació Alícia

0
623

Tretze del total de 65 establiments reconeguts han rebut per primera vegada aquest distintiu del pel seu compromís amb la gastronomia elaborada amb productes KM0

Una quarantena de productors han participat al Mercat de la Terra que s’ha desenvolupat a Món Sant Benet amb motiu de l’assemblea anual de l’associació.

La Fundació Alícia de Món Sant Benet ha acollit aquest dilluns l’acte de lliurament dels distintius KM0­Slow Food que s’atorguen a aquells restaurants que aposten per una cuina basada en els aliments ecològics i de proximitat.

Enguany han estat 65 els mereixedors d’aquest distintiu, 13 dels quals el rebien per primera vegada. La principal novetat en aquesta edició ha estat el reconeixement a productors i menjadors compromesos amb el projecte.

L’acte s’ha portat a terme en el marc de l’assemblea anual que ha servit per procedir a la renovació dels càrrecs de l’entitat i per fixar l’estratègia de treball durant els pròxims anys.

El director general de la Fundació Alícia, Toni Massanés, ha estat l’encarregat de presentar l’acte de lliurament dels emblemàtics cargols amb els quals l’associació identifica els productors i restauradors compromesos amb els objectius que defensa aquest moviment amb presència arreu del món: fomentar la cultura basada el els aliments bons, nets i justos. Els guardonats han rebut el distintiu de mans de l’Honorable expresident del Parlament de Catalunya, Ernest Benach.

A les seves intervencions prèvies al lliurament dels distintius 2016, ambdós han defensat la relació entre el món rural i el món urbà, el paper cabdal que té el primer per garantir una societat sostenible i justa així com els valors socials i de país que promou el moviment Slow Food.

Durant tot el matí, la plaça de Sant Benet s’ha convertit en un Mercat de la Terra que ha acollit una quarantena de productors vinculats al moviment Slow Food. La trobada s’ha tancat amb un dinar elaborat amb productes i plats de la Catalunya Central, entre ells, productes dels Horts Ecològics de Món Sant Benet.

Millorar el vincle de la terra amb la gastronomia local 

Slow Food és un associació ecogastronòmica sense ànim de lucre nascuda a Itàlia l’any 1989, de la mà del sociòleg Carlo Petrini. El moviment Slow Food té presència a 122 països del món a través de les associacions de productors i restauradors que treballen prioritzant la pagesia propera i ecològica, utilitzant aliments de temporada, evitant l’ús de transgènics, recuperant productes de l’Arca del Gust i cuinant peix capturat de forma sostenible.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí