Recomanacions de llibres per l’estiu

0
946

Als santfruitosencs els agrada la novel·la com a lectura d’estiu. Sol ser en format paper i, si van de viatge, escullen un exemplar curt. Així ho explica la directora de la biblioteca de Sant Fruitós de Bages, Conxita Fenoy, que ens remarca els èxits d’aquest estiu i ens en recomana d’altres per llegir durant les vacances.

I és que hi ha llibres que, atrafegats com anem al llarg del curs, els deixem per llegir-los a l’estiu. Perquè a l’estiu es descansa i és quan tenim més temps per fer-ho detingudament. Cadascú decideix si prefereix els clàssics o les novetats. Però la tendència d’aquest estiu a la biblioteca de Sant Fruitós són les segones parts de trilogies i els èxits de Sant Jordi.

Així que si voleu fer una immersió literària estiuenca, Fenoy fa un llistat de lectures de tota mena. D’una banda, trobem les segones parts de trilogies que ja van tenir èxit durant l’hivern i la primavera. Fenoy en destaca dues:

  • Un lugar a donde ir, de María Oruña. És la segona part de “Puerto escondido”, una novel·la policíaca que investiga l’assassinat d’una noia jove amb les restes d’una construcció medieval i vestida de princesa.
  • Los ritos del agua, de Eva Garcia Sáenz. Una novel·la negra que segueix “El silencio de la ciudad blanca”. Es desenvolupa a Cantàbria, on se situen les investigacions del protagonista de la saga, l’inspector de policia “Kraken”.

Pel que fa a altres èxits que estan contínuament en préstec, sobresurten els llibres més venuts per Sant Jordi:

  • Rosa de cendra, de Pilar Rahola. Premi Ramon Llul 2017. Tracta sobre una família que lluita pels seus drets en una societat plena d’esperança ja que Barcelona està a punt d’esclatar en la Setmana Tràgica del 1909.
  • Els vells amics, de Sílvia Soler. Una novel·la contemporània on l’autora s’endinsa en l’aventura que suposa la recerca del sentit de la vida i mostra per què l’amistat és un valor que cal preservar per sempre.
  • El setè àngel, de David Cirici. Premi Sant Jordi 2016. Una novel·la contemporània sobre la fragilitat de la vida i el lligam entre pares i fills.

Enguany, a més, coincidint amb el 25è aniversari dels Jocs Olímpics a Barcelona, la biblioteca de Sant Fruitós ha destacat una mostra documental d’aquests fets. Fenoy ho explica:

Així, en destaca una novel·la i una pel·lícula:

  • La noia que corre, de Carrie Snyder. Una novel·la literària inspirada en una atleta canadenca que el 1928 representa al seu país a la cursa dels 800 metres dels Jocs Olímpics d’Àmsterdam. El seu pas és important, en una època que la dona no tenia gaire presència als esports.
  • El héroe de Berlín, de Stephen Hopkins. Una pel·lícula que narra la història de l’atleta de raça negra Jesse Owens que el 1936 va debutar als Jocs Olímpics de Berlín trencant la teoria de Hitler sobre la raça ària.

I, és possible l’amistat entre un home i una dona? La novel·la “Nosaltres dos”, de Xavier Bosch, en parla i és la recomanació estrella que fa la directora de la biblioteca. “L’amistat deu ser això: els lligams invisibles amb algú que fa quinze anys que no has vist i és com si hi haguessis parlat abans-d’ahir”, és la sinopsi de la novel·la. I és que Fenoy no només la recomana per ser una bona lectura sinó que l’autor vindrà a Sant Fruitós de Bages el proper 21 de setembre. En un acte impulsat també per l’associació Dones per Sant Fruitós, l’autor parlarà amb els lectors sobre la seva obra a la Sala Polivalent de la biblioteca. La directora de la biblioteca fruitosenca ho explica:

Tot i que la major part dels lectors de la biblioteca fruitosenca prefereix el format paper, la Xarxa de Biblioteques de Catalunya compta amb un nou servei de préstec gratuït de llibres electrònics: l’eBiblio. Així, el ventall de lectures estiuenques es pot ampliar.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí