Sant Fruitós celebra les Jornades Europees del Patrimoni 2014

0
310

Amb motiu de les Jornades Europees de Patrimoni 2014 la regidoria de cultura de l’Ajuntament i el Col·lectiu de Recerca Històrica han organitzat un seguit d’actes pel proper dissabte 27 i diumenge 28 de setembre.

Dissabte Xerrada sobre el 1714

Dissabte 27 a les dotze del migdia hi haurà una Xerrada a la sala d’actes de la nova Biblioteca sobre “La Guerra de Successió a la Catalunya Central”, a càrrec de l’historiador navarclí, Francesc Serra.

Sopar Popular i espectacle de Dansa “1714, Diari d’una esperança”

El mateix dissabte les a les 20,30 h. hi haurà un sopar popular a la plaça de l’església (botifarra, pa amb tomàquet i postres, al preu de 5 €), organitzat pel Col·lectiu de Recerca Històrica.

Un cop acabat el sopar, a les 21,30 h. hi haurà a la mateixa plaça de l’església un espectacle de dansa a càrrec del Grup de Dansa Cor de Catalunya, que representaran “1714, diari d’una esperança”.

Visites Gratuïtes Comentades a Món Sant Benet

Amb motiu de les Jornades Europees de Patrimoni, l’Ajuntament ofereix visites gratuïtes a Món Sant Benet pel diumenge 28 de setembre. Es poden reservar places (90 places disponibles) i recollir els tiquets gratuïts a l’Àrea de Cultura (C/ Padró, 72-74) o be reservar per telèfon al 938788031, de dilluns a divendres de 9 a 14 hores.

Les visites es faran conforme al següent detall:

VISITA MEDIEVAL, 11,00 hores.
VISITA MODERNISTA, 11,30 hores.
VISITA ALÍCIA, 12,00 hores.

dansa cor catalunya 1714

El 27 de setembre, “1714, diari d’una esperança”, a càrrec del Grup de Dansa Cor de Catalunya

El proper dissabte 27 de setembre, a les 21,30 h., la plaça de l’església acollirà, dins les Jornades Europees de Patrimoni, i commemorant també el Tricentenari del 1714, l’espectacle de dansa “1714, diari d’una esperança”, a càrrec del Grup de Dansa Cor de Catalunya.

Es tracta d’un espectacle diferent i sorprenent, que explica la història d’uns personatges ficticis que podien haver estat alguns dels que van ser protagonistes anònims, que ara fa 300 anys, d’un dels episodis cabdals de la història del nostre país: el setge i caiguda de Barcelona l’any 1714 davant les tropes borbòniques.

La dansa i la música s’entrellacen amb el cant, el teatre i els textos d’un diari retrobat, de la mateixa manera que la ficció es fon amb la realitat. Una petita història d’amor, lluita i traïció, de resistència, de coratge, de passió i esperança que s’acaba convertint en la gran història col·lectiva de tot un poble.

L’espectacle combina dansa, música i teatre:

LA DANSA: Unes coreografies punyents, plenes de força i originals que expliquen de forma molt descriptiva la història de principi a final.

LA MÚSICA: Una composició original feta a mida expressament per a l’espectacle, cada melodia té un matís excepcional per cada escena que reflecteix els sentiments dels personatges i que arriba més que mai a l’espectador a l’incorporar una cantant en directe com a co-protagonista de la història.

EL TEATRE: Una història explicada no només per la dansa, sinó a través de la interpretació de tots els dansaires assumint cadascú una personalitat única, aportant una visió particular dins un tot… aconseguint tots els matisos d’un poble que s’immergeixen en el rol d’un poble assetjat.

Aquesta proposta, s’inclou dins les Jornades Europees de Patrimoni que organitza la regidoria de cultura de l’Ajuntament, juntament amb el Col·lectiu de Recerca Històrica, i que també inclou, una xerrada a la biblioteca, un sopar popular i visites a Món Sant Benet.

11setembre-pongiluppi-500
Regidoria de Cultura

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí