Sant Fruitós de Bages serà el municipi convidat d’aquesta edició de la Transéquia, que se celebrarà el proper 16 de març. Com a poble anfitrió, acollirà el Sopar de la Transèquia, el dimecres dia 12 de març i el producte protagonista serà la Col Verda de Manresa.
Sant Fruitós portarà una mostra de la cultura popular, i dels seus atractius, al Parc de l’Agulla de Manresa, en l’arribada dels participants el dia de la Transéquia. La representació santfruitosenca anirà a càrrec de l’associació de Geganters i Grallers del municipi, de l’esbart Som Riu d’Or i de Batukada Shangó. Tots ells mostraran la imatgeria, les danses i l’animació local i també hi haurà una paradeta de l’Ajuntament on s’oferirà informació sobre totes les propostes culturals, lúdiques i gastronòmiques que ofereix el municipi.
Pel que fa al sopar de la Tanséquia, constarà de la degustació d’un menú de 8 plats on la Col Verda manresana hi serà present com a ingredient destacat. L’àpat anirà acompanyat amb el maridatge de vins de la DO Pla de Bages. A més, serà el punt d’inici de la temporada gastronòmica d’hivern a la ciutat, on Bages Impuls i la Comunitat Slow Food Catalunya Central, amb la col·laboració de l’Ajuntament, organitzaran l’esdeveniment el dimecres 12 de març, a les 8 del vespre, al Nexe – Espai de Cultura. El preu del sopar és de 27 € per persona i cal reservar els tiquets al portal web de la Transéquia.