Més de tres milers de persones visiten el primer pessebre vivent de Món Sant Benet

0
719
Més de tres milers de persones visiten el primer pessebre vivent de Món Sant Benet. Fotografia: Món Sant Benet
Fotografia: Món Sant Benet

És l’únic pessebre vivent de Catalunya que es representa dins d’un monestir

El primer Pessebre vivent de Món Sant Benet tanca les portes amb 3.200 visitants, després de 16 sessions repartides en quatre dies.

Només l’entorn del pessebre vivent de Món Sant Benet, ja l’ha fet més especial, un entorn patrimonial que data del segle X. Les estances del monestir es van aprofitar per representar les escenes clàssiques, com l’anunciació, el naixement de Jesús o l’adoració. La posada en escena va comptar amb videoprojeccions que donaven al pessebre un toc de modernitat. La directora artística del Pessebre Vivent de Món Sant Benet és Tàtels Pérez, que va gestionar els cent actors i actrius, que hi van prendre part, per aconseguir escenificar com era el dia a dia en aquesta zona al segle X.

Entitats i institucions de Sant Fruitós de Bages i rodalies també es van bolcar amb el pessebre. En total, es van fer 16 passes diaris repartits entre el 26, el 29 i el 30 de desembre i l’1 de gener. Montse Duocastella és la coordinadora dels serveis culturals de Món Sant Benet i ho ha explicat a Ona Bages. “El balanç és que estem molt contents i molt satisfets perquè és el primer any del pessebre i hem tingut més de 3.200 visites. Pensem que és una xifra molt bona, hem fet quatre sessions i és un projecte novell, nascut aquest any amb la voluntat de crear una activitat nadalenca a dintre de Món Sant Benet. S’ha pogut veure el monestir amb uns ulls diferents”.

La durada del recorregut del pessebre vivent de Món Sant Benet era d’uns 30 minuts, un interval de temps en el qual els visitants gaudien d’una quinzena d’escenes. També s’hi podien escoltar cants gregorians dels monjos benedictins, interpretats pel cor d’homes Lupulus Ensembla. “Nosaltres volíem fer un pessebre diferent, que fos un pessebre que tingués una estampa medieval i amb segell propi, i l’ha tingut. També des d’aquí volem donar les gràcies a totes les persones que hi han col·laborat. Bàsicament són gent de Sant Fruitós a títol personal, i també del global de la comarca del Bages. Molts pertanyen a entitats com la Parròquia de Sant Fruitós o el Mijac, o la coral dels Lupulus (un cor d’homes de Manresa)”, afegeix Duocastella. 

En definitiva, l’organització, fa una molt bona valoració del primer pessebre vivent de Món Sant Benet i la voluntat és que l’esdeveniment tingui continuïtat.   

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here